Bereidingswijze
Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen daarna uit. Zeef de bloem boven een kom en voeg de citroenrasp, de suiker, de kruiden en zout toe. Doe er de gehakte stukjes boter, de melk en het citroensap bij en kneed het geheel snel tot een stevige bal. Verwarm de oven voor op 175 ?C. Bestuif de speculaasvorm met bloem. Doe 1/3 van het deeg in de vorm en druk het stevig aan. Verwijder het overtollige deeg door een nylondraad strak over de speculaasplank te trekken. Leg een vel bakpapier op het deeg en keer de plank voorzichtig om, zodat het deeg uit de vorm komt. Leg het deeg met het bakpapier op de bakplaat en bestrijk het met losgeklopt ei. Bak het 25 minuten en laat het op een taartrooster afkoelen.
Tip: Versier het ongebakken deeg met halve gepelde amandelen. Bewaart u het deeg 24 uur in de koelkast, dan wordt de smaak van de kruiden sterker.
Tip: Versier het ongebakken deeg met halve gepelde amandelen. Bewaart u het deeg 24 uur in de koelkast, dan wordt de smaak van de kruiden sterker.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Voor 3 stuks van 30 cm groot
Voor dit speculaasgebak kunt u gebruik maken van een originele houten speculaasplank - 250 gram zelfrijzend bakmeel - 125 gram bruine basterdsuiker - een snufje zout - 1 citroen - 2 eetlepels speculaaskruiden - 175 gram koude boter - 2 eetlepels melk - 2 eetlepels bloem - 1 ei
Voor dit speculaasgebak kunt u gebruik maken van een originele houten speculaasplank - 250 gram zelfrijzend bakmeel - 125 gram bruine basterdsuiker - een snufje zout - 1 citroen - 2 eetlepels speculaaskruiden - 175 gram koude boter - 2 eetlepels melk - 2 eetlepels bloem - 1 ei
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101774
Homepage ID
1077555
Smaak
A
Teller
442
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid