Dikke speculaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/13/2004 - 23:50
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten, behalve de boter, door elkaar. Snijd, als alles goed is vermengd, de boter in kleine stukjes en roer die goed door het deegmengsel. Kneed het deeg met koele handen tot het een soepele bal is, die geen deegresten meer achterlaat. Rol het deeg op een beboterde bakplaat tot ? 1 cm dikte uit en laat het 1 uur rusten. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Zet het 'uitgeruste' deeg in de oven en laat het daar ? 35 minuten staan. Laat het hete gebak een beetje afkoelen en leg het daarna op een taartrooster om de koek koud te laten worden
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
450 gram bloem - 350 gram roomboter - 225 gram bruine basterdsuiker - 5 theelepels bakpoeder - 4 eetlepels speculaaskruiden - zout
Hulpmiddelen & keukengerei
LAAT JE EEN BERICHTJE ACHTER
ALS JE DIT RECEPT MEENEEMT
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101773
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
293
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid