Speculaasjes extra

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/13/2004 - 23:45
Bereidingswijze
Kneed van alle ingredienten een soepel deeg. Bestuif de speculaasplank. Druk het deeg in de plank en snijd overtollig deeg weg. Haal dan de figuurtjes uit de plank en leg ze op het ingeboterde bakblik. Garneer eventueel met de amandelen. Bak de speculaas ongeveer 15 minuten op 175 ?C.Laat het gebak niet te donker van kleur worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
300 gram bloem - 150 gram boter - 150 gram bruine basterdsuiker
of 75 gram lichte
of 75 gram bruine basterdsuiker - 10 gram speculaaskruiden - 1 mespunt bakpoeder - wat melk - 1 volle theelepel zout - 100 gram gepelde gesnipperde amandelen - rijstebloem of kindermeel om de plank mee te bestuiven - hele gepelde amandelen om mee te garneren
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101771
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
568
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid