Bereidingswijze
Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom en snijd er de boter met twee messen in klein. Kneed van dit alles en de melk met de hand een soepel deeg. Bestuif een speculaasplank met bloem. Druk een klein deel van het deeg hierin stevig aan en snijd het overtollige deeg af door met een mes langs het oppervlak van de deegplank te gaan. Keer de plank met een flinke klap om, zodat de gevormde speculaasjes eruit vallen. Ga zo door tot het deeg op is. Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif die in het midden van een matig warme oven (150 ?C). De baktijd is ongeveer 15 minuten. Ze bruinen nog iets na. Laat de speculaasjes vlakliggend afkoelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
200 gram zelfrijzend bakmeel - zout naar smaak - 1 1/2 theelepel speculaaskruiden - 125 gram bruine basterdsuiker - 125 gram boter - 2 eetlepels melk
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101770
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
121
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid