Speculaasjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/13/2004 - 23:40
Bereidingswijze
Hak of snipper de amandelen, pel ze niet. Roer de andere droge ingredienten in een kom goed door elkaar. Voeg de boter toe, snijd deze met twee messen in kleine stukjes en kneed alles met een koele hand door elkaar. Meng er de amandelen en zo nodig de melk door. Vorm op een van de onderstaande manieren koekjes van het deeg :
1. Bestuif een speculaasplank met rijstebloem (kindermeel) of aardappelmeel. Druk een portie deeg in de figuren en snijd met een scherp mes het overtollige deeg weg. Klop de deegfiguurtjes eruit door een korte slag met de plank op het aanrecht.
2. Bestuif het aanrecht en de deegrol met bloem. Rol het deeg uit tot een lap van circa 1/3 cm dikte. Steek uit de deeglap koekjes met behulp van een borrelglaasje of een ander vormpje. Beboter de bakplaat. Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 ?C. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar. Maak, terwijl de eerste bakplaat in de oven is, de tweede bakplaat klaar. Neem de bakplaat met gare koekjes uit de oven en schuif de tweede bakplaat erin. Neem de gare koekjes van de bakplaat en leg ze plat neer op een taartrooster of omgekeerd op het aanrecht.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Ingredienten voor 50 stuks : 200 gram bloem - 120 gram boter - 100 gram bruine basterdsuiker - 1/2 theelepel bakpoeder - 6 gram speculaaskruiden = 1 eetlepel - zout - 1 eetlepel melk om het deeg soepel te maken - 50 gram amandelen
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101769
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
670
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid