Bereidingswijze
Zeef het bakmeel boven een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de boter in het kuiltje en verkruimel ze met de vingers door het meel. Kneed het geheel snel tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast circa 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 170 ?C. Rol het deeg uit tot een lap van 7 mm dik. Leg het deeg op de bakplaat en prik het met een vork regelmatig in. Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met ei. Bak de speculaas in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en gaar. Laat de speculaas afkoelen en breek hem in brokken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
185 gram zelfrijzend bakmeel - 85 gram donkere basterdsuiker - 10 gram speculaaskruiden - zout - 120 gram koude boter in stukjes - 35 gram gepelde amandelen - 1 klein losgeklopt ei
Hulpmiddelen & keukengerei
een ingevette bakplaat
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101768
Homepage ID
1077555
Smaak
N
Teller
212
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid