Bereidingswijze
Bepoeder een werkblad met bloem en rol hierop
het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dikte. Leg het deeg in de vorm van de speculaasplank
en snijd de randen af met een bevochtigd mes. Rol met een licht met bloem bepoederde
deegrol over de figuur. Bepoeder vervolgens een vel bakfolie licht met bloem en leg er
de plank met de gevulde kant naar beneden op. Klop het deeg met de hand zachtjes
uit de vorm. Dit gaat het makkelijkst bij gebruik van een plank van onbehandeld hout,
die minstens 2 uur in licht gezouten water heeft gelegen. Bak de speculaas in 20 minuten
af in een oven van 175 graden.
het deeg uit tot een lap van ca. 1 cm dikte. Leg het deeg in de vorm van de speculaasplank
en snijd de randen af met een bevochtigd mes. Rol met een licht met bloem bepoederde
deegrol over de figuur. Bepoeder vervolgens een vel bakfolie licht met bloem en leg er
de plank met de gevulde kant naar beneden op. Klop het deeg met de hand zachtjes
uit de vorm. Dit gaat het makkelijkst bij gebruik van een plank van onbehandeld hout,
die minstens 2 uur in licht gezouten water heeft gelegen. Bak de speculaas in 20 minuten
af in een oven van 175 graden.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
500 gr zelfrijzend bakmeel- 250 gr bruine basterdsuiker-
350 gr boter of margarine- ? eetlepel melk of room - 10 gr kaneel
1 mespuntje nootmuscaat - 1 mespuntje kruidnagel 1mespuntje zout 1 mespuntje peper 1 mespuntje geraspte citroenschil en 100 gr gesnipperde zoete amandelen.
350 gr boter of margarine- ? eetlepel melk of room - 10 gr kaneel
1 mespuntje nootmuscaat - 1 mespuntje kruidnagel 1mespuntje zout 1 mespuntje peper 1 mespuntje geraspte citroenschil en 100 gr gesnipperde zoete amandelen.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven, een kom, huishoudfolie, een deegroller, een vel bakfolie en een speculaasplank.
Leuke tips
Bewaar de lekkernij enkele dagen in een koektrommel.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1101683
Homepage ID
1253833
Smaak
Z
Teller
391
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de boter in stukjes, doe die in een kom en voeg de overige ingredienten toe.
Kneed het geheel met koele handen tot een enigszins glanzend deeg. Verpak dit in folie
en laat het 2 uur opstijven in de koelkast.
Kneed het geheel met koele handen tot een enigszins glanzend deeg. Verpak dit in folie
en laat het 2 uur opstijven in de koelkast.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid