Yogimousse

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/09/2004 - 16:50
Bereidingswijze
Leg de gelatineblaadjes een voor een in een bakje met koud water. Laat ze in ongeveer vijf minuten zacht worden. Was de aardbeien voorzichtig en haal de kroontjes eraf. Snij de helft van de aardbeien in plakjes. Prak de rest met een vork fijn. Breng 3 eetlepels water in een pannetje aan de kook. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het hete water totdat je niks meer ziet. Roer de jam erdoor. Doe de yoghurt in een kom en roer het jam-gelatinemengsel en de geprakte aardbeien erdoor. Doe de slagroom in een kom en klop deze met de mixer stijf. Schep het yoghurtmengsel erdoor. Nu is het een mousse. Spoel de cakevorm om met koud water. Schenk de mousse in de vorm. Dek de vorm af met plasticfolie en laat de mousse in de koelkast in ongeveer 1 1/2 uur opstijven.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
8 blaadjes witte gelatine, 250 g aardbeien , 1/2 pot aardbeienjam zonder suiker, 1/2 liter volle yoghurt, 125 ml slagroom.
Hulpmiddelen & keukengerei
plasticfolie, cakevorm
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1101279
Homepage ID
1246760
Smaak
R
Teller
729
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
romy*
Gelegenheid