Quiche Lorraine

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/08/2004 - 22:29
Bereidingswijze
Spel en bacon licht voorbakken - gesnipperde ui aanstoven - eieirdooiers, room, melk, fijn gehakte peterselie, snippers bieslook, aangestoofde ui, spek, bacon en gruyere samen heel goed opkloppen en dan 30 gram bloem bij het mensel voegen. Deeg uitrollen - in een (bij voorkeur zwarte) bakplaat (taartvorm)leggen en inprikken - ingedienten op het deeg gieten - circa 20 minuten bakken op 250 ? C.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Quiche Lorraine met groene kruiden. Heerlijk zacht, smeuig en veel beter verteerbaar!
Ingrediƫnten
250 gram (zelfrijzende)bloem - 1 ei - 125 gram gesmolten boter - 1/2 glas water - 150 gram gruyere - 150 gram mager spek - 150 gram bacon - 4 eierdooiers - 40 cl room (voor de lijners eventueel gecondenseerde melk)- 2 uien - peterselie - bieslook - 1/2 glas melk
Hulpmiddelen & keukengerei
bakvorm - deegrol
Leuke tips
een frisse, fruitige witte wijn of een frisse Triple (Westmalle, Corsendonk of absoluut goed een Hoegaarden Grand Cru).
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1101142
Homepage ID
933240
Smaak
H
Teller
3175
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
oven voorverwarmen tot 250 graden.
deeg maken: bloem en boter en water samen mengen en goed kneden. circa 1/2 uur laten rusten en rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dikkejan
Gelegenheid