Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius.
Beboter een vorm van 20 x 20 cm en bestuif deze met bloem. Weeg alvast de bloem en maizena af.
Doe de eieren en suiker in een kom. Zet de kom in een bak met heet water en mix met de mixer op de hoogste stand 2 a 3 minuten tot er een dikke schuimige massa ontstaat.
Zeef de bloem en maizena boven de kom en schep het voorzichting door de massa.
Schenk het beslag in de bakvorm.
Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar.
Beboter een vorm van 20 x 20 cm en bestuif deze met bloem. Weeg alvast de bloem en maizena af.
Doe de eieren en suiker in een kom. Zet de kom in een bak met heet water en mix met de mixer op de hoogste stand 2 a 3 minuten tot er een dikke schuimige massa ontstaat.
Zeef de bloem en maizena boven de kom en schep het voorzichting door de massa.
Schenk het beslag in de bakvorm.
Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
5 eieren *
150 gram suiker *
zakje vanillesuiker *
125 gram bloem *
25 gram maizena *
zout *
100 gram zachte boter *
200 gram poedersuiker *
1 eetlepel melk *
200 gram rode rolfondant *
100 gram bruine rolfondant *
restjes diverse kleuren rolfondant *
zwarte Piet- en/of Sinterklaasfiguurtjes.
150 gram suiker *
zakje vanillesuiker *
125 gram bloem *
25 gram maizena *
zout *
100 gram zachte boter *
200 gram poedersuiker *
1 eetlepel melk *
200 gram rode rolfondant *
100 gram bruine rolfondant *
restjes diverse kleuren rolfondant *
zwarte Piet- en/of Sinterklaasfiguurtjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
Jullie Sintnicolaasfeest kan niet meer stuk.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1100695
Homepage ID
1151131
Smaak
Z
Teller
2115
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bereiding botercreme
Roer boter, poedersuiker en melk tot een stevige massa.
Snij een rand van 4 cm breed van de cake.
Snij het grote stuk over de smalle kant diagonaal doormidden.
Snij het smalle deel in drie kleine vierkantjes en een rechthoek.
Pak de kleine stukjes cake in diverse kleurtjes fondant in. Stapel deze naast het dak op.
Vorm kleine pakjes van restjes fondant, plaats deze op de schoorsteen.
Zet Zwarte Piet- en Sinterklaasfiguurtjes (chocolaatjes of zelf geknutselde) naast en op het dak.
Snij de rechthoek aan een kant schuin af; dit is de schoorsteen.
Bouw de cake op een ruime onderplaat op.
Plak de schuine stukken als een puntdak met botercreme tegen elkaar aan.
Smeer een laag botercreme over de hele cake. Eventuele gaten of oneffenheden kunnen ook met botercreme worden gevuld.
Rol van bruine fondant twee driehoeken die de zijkanten van het dak bedekken. Plak deze op de cake.
Rol een lap rode fondant uit en leg deze over het dak.
Rol eventueel een strook bruine fondant uit voor net onder de dakrand. Bekleed de schoorsteen met bruine fondant.
Plak bovenop een dikke rechthoek.
Snijd een stukje uit het rode fondant en plaats daar de schoorsteen. Als de schoorsteen te zwaar is, kunt u een verbinding maken met bijvoorbeeld een ijsstokje (geen sateprikker!).
Kerf met een mesje een stenen- en dakpanpatroon.
Roer boter, poedersuiker en melk tot een stevige massa.
Snij een rand van 4 cm breed van de cake.
Snij het grote stuk over de smalle kant diagonaal doormidden.
Snij het smalle deel in drie kleine vierkantjes en een rechthoek.
Pak de kleine stukjes cake in diverse kleurtjes fondant in. Stapel deze naast het dak op.
Vorm kleine pakjes van restjes fondant, plaats deze op de schoorsteen.
Zet Zwarte Piet- en Sinterklaasfiguurtjes (chocolaatjes of zelf geknutselde) naast en op het dak.
Snij de rechthoek aan een kant schuin af; dit is de schoorsteen.
Bouw de cake op een ruime onderplaat op.
Plak de schuine stukken als een puntdak met botercreme tegen elkaar aan.
Smeer een laag botercreme over de hele cake. Eventuele gaten of oneffenheden kunnen ook met botercreme worden gevuld.
Rol van bruine fondant twee driehoeken die de zijkanten van het dak bedekken. Plak deze op de cake.
Rol een lap rode fondant uit en leg deze over het dak.
Rol eventueel een strook bruine fondant uit voor net onder de dakrand. Bekleed de schoorsteen met bruine fondant.
Plak bovenop een dikke rechthoek.
Snijd een stukje uit het rode fondant en plaats daar de schoorsteen. Als de schoorsteen te zwaar is, kunt u een verbinding maken met bijvoorbeeld een ijsstokje (geen sateprikker!).
Kerf met een mesje een stenen- en dakpanpatroon.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid