Banketletter

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 11/03/2004 - 17:05
Bereidingswijze
Kneed het amandelspijs met 1 ei, citroenrasp en de slagroom tot een soepel mengsel.

Vorm hiervan een lange rol van ongeveer 60 cm. Leg de plakjes deeg achter elkaar, zodat de randen elkaar 1 cm overlappen.

Druk de deegranden goed op elkaar en rol de randen glad met een deegroller.

Er ontstaat ongeveer een lange deeglap van 62 x 10 cm.

Leg de rol amandelspijs in het midden van de deeglap en vouw het deeg

rond de amandelspijs. Druk de deegranden goed op elkaar en gebruik eventueel

een beetje water. Leg de deegrol op de bakplaat met de naad naar onderen en vorm de rol tot een letter of staaf. Klop 1 ei los met 1 theelepel water en bestrijk de banketletter/-staaf hiermee.

Bak het banket in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
400 gram amandelspijs

2 eieren

1-2 eetlepels geraspte citroen of sinaasappelschil

1-2 eetlepel slagroom

7-8 plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg .
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven, een kom, deegroller, een garde en een mixer.
Leuke tips
Bewaren in een koektrommel.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1100376
Homepage ID
1253833
Smaak
Z
Teller
3853
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ghislaine1941
Gelegenheid