Bereidingswijze
Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom en snijd de boter hierin met twee messen klein.
Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg.
Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm.
Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand.
Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan.
Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de met de melk losgeroerde eidooier.
Schuif de bakplaat iets onder het midden van een matig warme oven (ongeveer 150 ?C) en bak de koek in 1/2 - 3/4 goudbruin en gaar.
Laat de gevulde speculaas vlakliggend afkoelen.
Voeg de melk toe en kneed van dit alles een deeg.
Druk de helft van het deeg uit op een beboterde bakplaat - als een staaf, rechthoek of hartvorm.
Spreid de amandelspijs hierover uit tot 1 cm van de rand.
Leg de tweede deeghelft erop en druk deze aan de rand goed aan.
Versier met de amandelen en bestrijk de bovenkant met de met de melk losgeroerde eidooier.
Schuif de bakplaat iets onder het midden van een matig warme oven (ongeveer 150 ?C) en bak de koek in 1/2 - 3/4 goudbruin en gaar.
Laat de gevulde speculaas vlakliggend afkoelen.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
250 gram zelfrijzend bakmeel
zout naar smaak
2 eetlepels speculaaskruiden
150 gram bruine basterdsuiker
150 gram boter
2 eetlepels melk
1 portie amandelspijs
50 gram witte amandelen
1 eidooier.
zout naar smaak
2 eetlepels speculaaskruiden
150 gram bruine basterdsuiker
150 gram boter
2 eetlepels melk
1 portie amandelspijs
50 gram witte amandelen
1 eidooier.
Hulpmiddelen & keukengerei
Een oven en een deegkom.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1100209
Homepage ID
1253833
Smaak
Z
Teller
707
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid