Kruidnootjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/02/2004 - 22:35
Bereidingswijze
Roer het bakmeel met het zout en suiker door elkaar. Maak het anijsblokje fijn en voeg dit bij het bakmeel. De boter, melk en de speculaaskruiden toevoegen. Kneed hiervan een mooi soepel deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het 15 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor tot 175 graden.
Vorm klein balletjes, zo groot als een knikker van het deeg en leg ze niet te dicht op een met bakpapier bekleed bakblik.
Druk ze iets wat plat.
Bak de kruidnootjes in de voorverwarmde over in ongeveer 15 minuten bruin en gaar. Laat ze afkoelen op een taart rooster.
Vertel iets leuks over dit recept
De knapperigste kruidnootjes waar Piet zijn vingers bij aflikt.
Ingrediƫnten
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram donkerbruine basterdsuiker
125 (room)boter
1 eetlepel melk
1 anijsblokje
2 eetlepels speculaaskruiden
snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
kom, huishoudfolie, bakpapier, bakplaat, taartrooster en oven.
Leuke tips
Met een lekker mok warme chocolademelk, of een kopje thee.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1100196
Homepage ID
872197
Smaak
A
Teller
2088
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Boter op kamertemperatuur brengen. Dus uit de koelkast op het aanrecht leggen, ruim voor dat je begint.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marsbergen
Gelegenheid