Paddestoelenomelet

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/02/2004 - 17:47
Bereidingswijze
Eerst wat snijden en kloppen... Een: champignons veeg je schoon met keukenpapier dan snij je ze in plakjes. Twee: ui pel je, dan snij je 'm in kleine stukjes. Drie: boven een kommetje knip je de peterselie fijn. Vier: eieren, slagroom en 1 theelepel zout doe je in een andere kom en je klopt het met de garde goed door elkaar. Tijd om te bakken... Verhit 1 eetlepel boter in de koekenpan en bak de stukjes ui ongeveer 1 minuut. Champignonplakjes erbij en bak ze 5 minuten zachtjes mee. Af en toe schep je ze even om, want alle plakjes willen bakken. Strooi er wat zout en peper en de helft van de peterselie over. Verhit in een andere koekenpan 1/2 eetlepel boter en schep met een soeplepel 1/4 van het eimengsel in de pan. Bak de omelet op niet al te hoog vuur tot de bovenkant niet meer glibberig is. Keer de omelet en bak ook de andere kant nog enkele seconden. Voorzichtig laat je hem uit de pan op een bord glijden. Zo bak je nog 3 omeletten. Op vier borden leg je 4 omeletten. Verdeel het champignonmengsel erover en klap ze met je handen dubbel. Beetje peterselie erover. Eet smakelijk!
Ingrediƫnten
1 bakje champignons, 1 sjalotje, 4 takjes peterselie, 6 eieren, 1 bekertje slagroom zout en peper, 3 eetlepels boter of margarine

Hulpmiddelen & keukengerei
keukenpapier, garde.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Ontbijt
Recept ID
1100163
Homepage ID
1246760
Smaak
H
Teller
867
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
romy*
Gelegenheid