Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 ? C. Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daarin de stroop en de specerijen. Roer alles vanuit het midden goed door elkaar en maak een stevig deeg.
Smeer een bakblik in met boter of magarine, druk er knikkers van het deeg op en bak ze in een matig warme oven on circa 15 minuten lichtbruin en gaar. Je kan controleren of het gaar is door er met een naald in te prikken. Komt de naald er schoon uit , dan zijn de pepernoten gaar.
Smeer een bakblik in met boter of magarine, druk er knikkers van het deeg op en bak ze in een matig warme oven on circa 15 minuten lichtbruin en gaar. Je kan controleren of het gaar is door er met een naald in te prikken. Komt de naald er schoon uit , dan zijn de pepernoten gaar.
Vertel iets leuks over dit recept
Sint- Nicolaas lekkernij.
Heel leuk om met de kinderen samen te maken.
Heel leuk om met de kinderen samen te maken.
Ingrediƫnten
? tjeel bakpoeder
snufje zout
150 gr stroop
2 theel kaneelpoeder
1 theel kruidnagelpoeder
1 theel gemalen noormuskaat
? theel gemalen korianderzaad.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1100000
Homepage ID
1261658
Smaak
A
Teller
1734
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid