Pepernoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/31/2004 - 21:45
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 ? C. Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe daarin de stroop en de specerijen. Roer alles vanuit het midden goed door elkaar en maak een stevig deeg.
Smeer een bakblik in met boter of magarine, druk er knikkers van het deeg op en bak ze in een matig warme oven on circa 15 minuten lichtbruin en gaar. Je kan controleren of het gaar is door er met een naald in te prikken. Komt de naald er schoon uit , dan zijn de pepernoten gaar.
Vertel iets leuks over dit recept
Sint- Nicolaas lekkernij.

Heel leuk om met de kinderen samen te maken.
Ingrediƫnten
  • 200 gr bloem

  • ? tjeel bakpoeder

  • snufje zout

  • 150 gr stroop

  • 2 theel kaneelpoeder

  • 1 theel kruidnagelpoeder

  • 1 theel gemalen noormuskaat

  • ? theel gemalen korianderzaad.

  • Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    1100000
    Homepage ID
    1261658
    Smaak
    A
    Teller
    1734
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    8
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    de_gebakkraam
    Gelegenheid