Bereidingswijze
Braad het gehakt in de boter en olijfolie met wat peper en zout en fruit de uienringen. Schep eerst een laagje aardappelpuree in de schaal(1/3 van de hoeveelheid), daarop het gehakt, de uienringen, daarop de appelschijfjes en tenslotte de rest van de aardappelpuree. Prik met de steel van een houten lepel wat gaten in de puree en giet de jus over het geheel. Hier overheen gaat een flinke laag paneermeel en wat klontjes boter. De schaal gaat nu zo'n 2 uur stoven in een niet voorverwarmde oven, ingesteld op 200 graden.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ovenschotel met gehakt, appels en aardappels.
Ingrediƫnten
1 pond gehakt
1 eetl. boter
1 eetl. olijfolie
zout
peper
Worcestershiresaus
3 grote uien in ringen
aardappelpuree
1 kop jus
paneermeel
4 grote zure appels
1 eetl. boter
1 eetl. olijfolie
zout
peper
Worcestershiresaus
3 grote uien in ringen
aardappelpuree
1 kop jus
paneermeel
4 grote zure appels
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenvaste schaal
Leuke tips
Eet er wat groene sla bij en drink er een eenvoudige rode wijn bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
110
Homepage ID
305
Smaak
N
Teller
6421
Drank
Uit
Bookmarked
51
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vet de ovenschaal in.
Snijd de appels in plakjes.
Maak aardappelpuree(traditioneel of uit een pak).
Snijd de appels in plakjes.
Maak aardappelpuree(traditioneel of uit een pak).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht