Speculaasjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/31/2004 - 21:33
Bereidingswijze
Doe alle ingredienten behalve de amandelen in een kom. Snijd de boter met twee messen door de bloem en kneed het mengsel dan tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in aluminiumfolie en laat het een uurtje in de koelkast rusten.
Strooi wat bloem op het aanrecht, sol het deeg uit en vorm er koekjes van, figuren of brokken. Als u een speculaasplank heeft, dan bestrooit u die met (rijste)bloem, druk het deg erinen snijd het overtollige deeg weg. Leg de speculaas op een beboterde bakplaat. Strooi de geschaafde amandelen de speculaas.
Verwarmde oven voor op 175? C en zet de bakplaat midden in de warme oven en bak de speculaas in 20 ? 25 minuten gaar en lichtbruin.
Als u grotere sprculaasfiguren maakt, is het mooier deze te versieren met halve amandelen. Rol het deeg dan iets dikker uit. Een halve centimeter dikte is goed maar liever niet dikker.
De baktijd is nu 25 ? 30 minuten.


Vertel iets leuks over dit recept
Een Sint- Nicolaas lekkernij
Ingrediƫnten
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel

  • 170 gr boter

  • 150 gr bruine basterdsuiker

  • 20 gr speculaaskruiden of 10 gr kaneel

  • 5 gr kruidnagelpoeder en 5 gr nootmuskaat

  • 1 theel zout

  • 2 eetl water

  • 70 ger amandelschaafsel.

  • Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    1099998
    Homepage ID
    1261658
    Smaak
    A
    Teller
    1700
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    21
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    de_gebakkraam
    Gelegenheid