Banketletter

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 10/26/2004 - 15:07
Bereidingswijze
Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van ? 30 x 30 cm
Snijd de deeglap in tweeen en plak ze aan elkaar (tot 15 x 60 cm)
Vorm de amandelspijs tot een rol van 55 cm
Verwarm de oven voor op 200?C
Leg de amandelspijs op de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs
Plak de deegnaad en de zijkanten met water vast en vorm de rol met de deegnaad naar beneden op de bakplaat tot een letter S
Bestrijk het deeg met ei en bak het in het midden van de oven in ? 35 minuten goudbruin en gaar
Lekker met warme bisschopswijn!

Vertel iets leuks over dit recept
Banketletter 2
Ingrediƫnten
  • 450 gr ontdooid diepvriesbladerdeeg

  • 500 gr amandelspijs

  • 1 losgeklopt ei

  • Een ingevette bakplaat

  • Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    1099522
    Homepage ID
    1261658
    Smaak
    A
    Teller
    798
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    de_gebakkraam
    Gelegenheid