Pannekoekjes uit Peking.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/13/2004 - 13:57
Bereidingswijze
Haal de eend uit de marinade,laat uitlekken en bak in een pan ong.5 min.aan weerszijden.
Laat minstens 5 minuten rusten op een houten plank en snij dan in diagonale repen,telkens 6tot8stukken per eendeborst.
Warm de hoi sinsaus op en laat de gelatine erin smelten.Goed roeren en in een rechthoekig vormpje gieten.Ideaal is een vorm voor ijsblokjes,maar vul max.1cm dik.
Als de saus opgesteven is,heb je kleine blokjes saus,die gemakkelijk bij de pannekoekjes te eten zijn of er kunnen ingerold worden.
Door de gelatine smelten de sausblokjes op de tong.
Warm net voor het serveren de pannekoekjes in een pan of boven stoom.
Vertel iets leuks over dit recept
Chinese tapa's nieuwe stijl.
Ingrediƫnten
4eendenborsten van ongeveer 150gram het stuk,1komkommer,6lente-uitjes,2dl hoi sinsaus(verkrijgbaar in de meeste grootwarenhuizen),6blaadjes voorgeweekte gelatine,2pakjes pannekoekjes voor peking eend of een klein formaat tortilla's.
Voor de marinade;1el zout,4el donkere sojasaus,2eetl heldere honing,2el vijfkruidenpoeder,2 eetl.arachideolie.
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom,2pannetjes,keukenmesje,keukenplank,ijsblokvormpjes of rechthoekig bakje.
Leuke tips
Zet alle ingredienten op tafel en laat de gasten hun eigen Peking eend inrollen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1098191
Homepage ID
1250695
Smaak
H
Teller
2785
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Laat voor deze berziding alle vet aand de eend.
Meng alle ingredienten voor de marinade en leg er de eend gedurende 2 uur in.
Schil de komkommer en haal de zaadjes eruit.Snij in reepjes van ong.8cm.
Was de lenteuitjes en snij ze overlangs door in stukken van ongeveer dezelfde lengt van de komkommer.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luttepetut
Gelegenheid