Filorolletjes met oesterzwammen en noten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/13/2004 - 12:40
Bereidingswijze
Fruit de oesterzwammen aan in wat olifolie(hoog vuur)tot alle vocht verdwenen is.
Kruid met flink wat peperen zout en voeg er de knoklook en hazelnoten bij.Laat wat afkoelen.
Snij of knip uit het filodeeg rechthoeken van ongeveer 15 op 20 cm.
Leg telkens een koffielepel van de vulling onderaan op het lapje deeg.Bouw het bovenste stuk van het deeg over de vulling heen,sla de zijkanten naar binnen en maak er een stevig rolletje van.
Bevochtig het bovenste stukje deeg met wat water en plak het rolletje dicht.
Schik ze naast elkaar op een goed ingeoliede bakplaat .Bak ze in ongeveer 10 minuten krokant in een voorverwarmde oven van 190 graden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker borrelhapje.Eer je het weet zijn ze verdwenen.
Ingrediƫnten
600gram oesterzwammen,olijfolie,peper en zout,2tenen knoflook,80gram hazelnoten,1pak filodeeg.
Hulpmiddelen & keukengerei
Mesje,keukenplank,ketel,ovenschotel.
Leuke tips
Bij een lekker glaasje wijn.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1098186
Homepage ID
1250695
Smaak
H
Teller
837
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Hak de oesterzwammen fijn.
Hak de hazelnoten fijn.
Pel en pers de knoflook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luttepetut
Gelegenheid