Bereidingswijze
Voor het deeg de bloem met de Backin mengen en zeven. Doe het mengsel in een beslagkom. De kwark, melk, zonnebloemolie, vanillesuiker, poedersuiker en zout toevoegen. De ingredienten met een mixer met deeghaken op de hoogste stand in 1 minuut kneden.
Aansluitend op een met bloem bestrooid werkblad een rechthoek uitrollen van (48 x 36 cm), vervolgens 12 vierkanten van 12 x 12 cm uitsnijden. De deegvierkanten op 2 bakplaten (met bakpapier bekleed) leggen.
Voor de vulling de aardbeienkwark en kwark mengen. Verdeel de kwark over het midden van de 12 vierkanten. De hoeken vijf cm naar het midden insnijden. Vervolgens twee tegenover gelegen deegpunten over de kwarkvulling leggen. Verwarm de oven voor.
Voor het bestrijken en bestrooien het eidooier met melk vermengen. Het deeg daarmee bestijken en met hagelsuiker bestrooien. De bakplaten na elkaar (bij heteluchtoven tegelijk) in de oven schuiven.
Het gebak met het bakpapier van de bakplaat op een keukenrooster leggen. Laat het gebak afkoelen.
Voor het garneren en bestrijken de aardbeien wassen, laat de aardbeien uitlekken, ontsteel de aardbeien en snijd de aardbeien in 4 stukjes. De aardbeienmolentjes met de aardbeien garneren. De aardbeienjam met water mengen, door een zeef strijken en in een kleine pan doorroeren en aan de kook brengen. De aardbeien en de gebakspunten ermee bestrijken. Laat de jam hard worden.
Aansluitend op een met bloem bestrooid werkblad een rechthoek uitrollen van (48 x 36 cm), vervolgens 12 vierkanten van 12 x 12 cm uitsnijden. De deegvierkanten op 2 bakplaten (met bakpapier bekleed) leggen.
Voor de vulling de aardbeienkwark en kwark mengen. Verdeel de kwark over het midden van de 12 vierkanten. De hoeken vijf cm naar het midden insnijden. Vervolgens twee tegenover gelegen deegpunten over de kwarkvulling leggen. Verwarm de oven voor.
Voor het bestrijken en bestrooien het eidooier met melk vermengen. Het deeg daarmee bestijken en met hagelsuiker bestrooien. De bakplaten na elkaar (bij heteluchtoven tegelijk) in de oven schuiven.
Het gebak met het bakpapier van de bakplaat op een keukenrooster leggen. Laat het gebak afkoelen.
Voor het garneren en bestrijken de aardbeien wassen, laat de aardbeien uitlekken, ontsteel de aardbeien en snijd de aardbeien in 4 stukjes. De aardbeienmolentjes met de aardbeien garneren. De aardbeienjam met water mengen, door een zeef strijken en in een kleine pan doorroeren en aan de kook brengen. De aardbeien en de gebakspunten ermee bestrijken. Laat de jam hard worden.
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
Voor het deeg:
300 gram bloem *
3 afgestreken *
150 gram magere kwark *
100 ml melk *
100 ml zonnebloemolie *
1 zakje vanillesuiker *
50 gram gezeefde poedersuiker *
snufje zout.
============================================
Voor de vulling:
150 gram aardbeienkwark *
100 gram magere kwark.
============================================
Om te garneren en bestrijken:
250 gram aardbeien *
120 gram aardbeienjam *
1 eetlepel water.
300 gram bloem *
3 afgestreken *
150 gram magere kwark *
100 ml melk *
100 ml zonnebloemolie *
1 zakje vanillesuiker *
50 gram gezeefde poedersuiker *
snufje zout.
============================================
Voor de vulling:
150 gram aardbeienkwark *
100 gram magere kwark.
============================================
Om te garneren en bestrijken:
250 gram aardbeien *
120 gram aardbeienjam *
1 eetlepel water.
Hulpmiddelen & keukengerei
Heteluchtoven op 160 graden - Elektrische oven op 180 graden - gasoven stand 2-3.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1098032
Homepage ID
1151131
Smaak
R
Teller
651
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid