Choclade-kersencake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/15/2004 - 16:32
Bereidingswijze
Bestrijk 2 plakken cake met de chocolademouse. Dit gaat gemakkelijk met een paletmes of de achterkant van een lepel. Verdeel de kersen over de chocolademousse en bewaar enkele kersen voor de versiering bovenop. Stapel de cakeplakken met een platte spatel voorzichtig op elkaar. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten met slagroom. Strooi daarop de chocoladevlokken en versier de bovenkant met kersen. Zet de versierde cake op een langwerpige schaal en snijd er plakken van.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
1 cake(kant-en-klaar), 1l pot kersen zonder pit op sap, 1dl slagroom, 1 zakje slagroom versteviger, 1 pot chocolademousse(550g), 1 pak chocoladevlokken(bruin of bruin en wit).
Leuke tips
  • In plaats van een gewoone cake is een chocoladecake ook heel lekker.
  • De kersen kunnen worden vervangen door aardbeien.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1095424
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
882
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de cake voorzichtig met een scherp mes horizontaal twee keer door zodat er drie gelijke langwerpige plakken onstaan. Leg ze naast elkaar op een plank. Giet de kersen af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Vang het sap op en dring hem lekker op. Klop de slagroom met de slaroomversteviger met de mixer stijf.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jacoba_b
Gelegenheid