paddestoelen van eieren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 09/11/2004 - 22:46
Bereidingswijze
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel de hardgekookte eieren, snijd de koppen eraf en haal voorzichtig de dooiers eruit. Snijd de onderste punt van de eieren een beetje af zodat ze kunnen staan. Plet de dooiers en meng ze met een paar lepels mayonaise, gehakte peterselie en de hesp, zalm of garnalen. Vul de eieren met dit mengsel op. Schik ze op een bed van sla. Snijd de bovenste kapjes van mooie tomaten, hol ze even uit en zet ze als een hoedje op de eieren. Hak het wit van de eierkapjes fijn en strooi dit op de tomatenhoedjes. Zo krijgt men kleurige paddestoelen
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker, fris en vooral geschikt voor kinderen
Ingrediƫnten
- 6 eieren
- 6 tomaten
- 6 blaadjes sla
- 50 g. zalm (of garnalen, of hesp)
- mayonaise
- peterselie



Bereiding:

Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Pel de hardgekookte eieren, snijd de koppen eraf en haal voorzichtig de dooiers eruit. Snijd de onderste punt van de eieren een beetje af zodat ze kunnen staan. Plet de dooiers en meng ze met een paar lepels mayonaise, gehakte peterselie en de hesp, zalm of garnalen. Vul de eieren met dit mengsel op. Schik ze op een bed van sla. Snijd de bovenste kapjes van mooie tomaten, hol ze even uit en zet ze als een hoedje op de eieren. Hak het wit van de eierkapjes fijn en strooi dit op de tomatenhoedjes. Zo krijgt men kleurige paddestoelen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1095089
Homepage ID
737827
Smaak
H
Teller
2133
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wortelke
Gelegenheid