Wentelteefjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/07/2004 - 14:08
Bereidingswijze
Ontkorst de sneetjes brood. Klop in een wijde schaal het ei, de eidooier, de suiker en de kaneel schuimig. Klop er de melk door.
Leg de sneetjes brood met 1 kant even in het ei-melkmengsel. Wentel ze en laat ze er met de andere kant even in liggen tot ze doorweekt zijn.
Leg de sneetjes die voldoende zijn geweekt in een hoekje van de schotel voorzichtig op elkaar. Ze mogen niet breken.
Verwarm in de koekenpan de helft van de vloeibare margarine tot het lichtbruin kleurt. Bak hierin 4 sneetjes brood aan beide kanten op een matig vuur goudbruin. Leg ze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal. Bak nog 4 sneetjes.


Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
  • 8 sneetjes brood
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 30 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 2.5 deciliter lauwe melk
  • 6 eetlepel Blue Band Culinesse
  • fijne tafelsuiker

  • Leuke tips
    Bestrooi de wentelteefjes met fijne tafelsuiker. Serveer er naar wens appelmoes apart bij
    Bereidingstijd
    20-30 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Lunch/Brunch
    Recept ID
    1094674
    Homepage ID
    1075122
    Smaak
    H
    Teller
    851
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    1
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    annie0710
    Gelegenheid