Burgers met pindasaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/06/2004 - 15:18
Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan op een middelmatig vuur. Bak de burgers ongeveer 8 minuten per kant. Het gehakt moet helemaal gaar worden gebakken. Maak de satesaus volgens de aanwijzing die op het potje of zakje staa. Eet er stokbrood bij.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
2 lente/bosuitejs, 2 eetlepels maiskorrels(uit een blikje), 1 ei, 1 beschuit, 1/2 theelepels zout, 500g gehakt, 3 eetlepels zonnebloem- of arachideolie, 1 zakje of potje pindasaus.
Leuke tips
  • Vervang de uiringetjes door fijngehakte peterselie.
  • Maak een extra pittige pindasaus door er een klein beetje sambal oelek door te roeren.
  • Vervang de pindasaus door chilisaus.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1094599
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
545
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak de lente/bosuitjes schoom. Snijd de worteltjes eraf en trek het buitenste dunne velletjes van de uitjes. Gooi wortels en velletjes weg. Snijd de uitjes in dunne ringetjes. Snijd ook het mooie groene deel van het loof in ringetjes. Spoel de maiskorrels onder de kraan af en laat ze uitlekken. Breek het ei boven een kom. Verkruimel met twee handen de beschuit boven de kom. Doe het zout, de uiringetjes, de maiskorrels en het gehakt in de kom. Maak je handen nat en kneed alles wat in de kom ligt goed door elkaar. Maak van het gehakt vier ballen en druk ze plat.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jacoba_b
Gelegenheid