Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamburgers ongeveer 5 minuten per kant op een niet te hoog vuur. Schep de hamburgers uit de pan in een vuurvaste lage schaal. Leg op elke hamburger een plak tomaat. Strooi door geraspte kaas over. Zet de schaal onder de hete ovengrill. Zodra de kaas is gesmolten, is de cheeseburger klaar. Schep de cheeseburger uit de schaal op een opengesneden broodje, belegd met een blaadje sla.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
2 grote tomaten, 1 ui, peper, zout, 1 ei, 1 beschuit, 400g gehakt(halfom), 4 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 4 volle eetlepels geraspte belegen kaas, 4 broodjes, 4 blaadjes ijsbergsla.
Leuke tips
- De cheese/hamburgers kunnen ook worden gegrild. Gebruik een speciale gietijzeren grillpan die met een beetje olie is ingesmeerd of leg de met olie ingesmeerde burgers onder de ovengrill.
- Vervang het gehakt gemaakt van runder- en varkensgehakt(halfom) door rundergehakt of kalfsgehakt.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1094598
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
776
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd het kapje en een dun plakje van de onderkant van de tomaten. Gooi die stukken weg, of eet ze op. Snijd de tomaten horizontaal doormidden. Trek met een scherp mesje de schil van de ui. Snijd de ui vertikaal doormidden. Leg de uihelften met de platte kant op een snijplank. Sijd de uihelften eerst in smalle reepjes en die reepjes een paar keer dwars door. Doe deze uisnippers in een grote kom. Doe een beetje zout ongeveer 1 theelepel en een beetje peper in de kom. Breek het ei boven de kom. Verkruimel met twee handen de beschuit in de kom. Leg het gehakt in de kom en kneed met natgemaakte handen alles goed door elkaar. Kneed vier ballen van het gehakt en druk ze plat tot hamburgers.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid