Krokante visburgers

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/06/2004 - 13:26
Bereidingswijze
Leg de aardappelblokjes in een pan en doe zoveel water in de pan dat ze voor driekwart onder staan. Breng het water aan de kook. Kook de blokjes aardappel in ongeveer 10 minuten gaar. Prik met een vork in enkele blokjes om te controleren of ze zacht en gaar zijn. Als de blokjes bij het prikken uitelkaar vallen is het tijd om de aardappels af te gieten. Zet een vergiet in de gaatsteen. Neem in elke hand een pannenlap en pak de oren van de hete pan beet. Kieper de inhoud van de pan in het vergiet. Doe de uitgelekte warme aardappelblokjes in een grote kom. Doe de visstukjes bij de aardappels en schep ze er doorheen. Laat dit mengsel even afkoelen. Roer nu het losgeklopte ei en de fijngehakte peterselie door het mengsel. Roer er vervolgens een beetje zout-ongeveer 1 theelepel-en wat peper door. Als het mengsel koud genoeg is kun je er met natgemaakte handen vier ballen van kneden. Door het ei blijft alles wat in het mengsel zit aan elkaar kleven. Druk de ballen een beetje plat, zodat ze op een 'burger' lijken. Verhit de boter en de olie in een koekenpan op een middelmatig vuur. De boter mag niet te bruin worden en verbranden. Bak de visburgers ongeveer 2 a 3 minuten per kant. De visburgers moeten aan de buitenkant knapperig en lichtbruin van kleur worden. De binnenkant is zacht en smeuig. Lekker met friet en sla.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
200g aardappels(beetje kruimig), 250g filet van zalmforel of 250g zalmfilet, 1 ei, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, zout, peper, 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 20g boter.
Leuke tips
Deze visburgers kunne ook met een andere soort visfilet worden gemaakt. Bijvoorbeeld met filets van schol, tilapia en kabeljauw.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
1094573
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
1120
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de aardappels en snijde ze in blokjes. Snijd de visfilet in kleine stukes. Breek het ei boven een kom. Klop het ei los met een vork. Zet een tweede, grote kom klaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jacoba_b
Gelegenheid