Bereidingswijze
De afgekoelde taart overlangs in tweeen snijden. De ganache (zo heet de sjokopasta) over de onderste helft verdelen. De vlaaivulling hierover verdelen. Bovenste helft erop leggen.
Witte chocolade smelten au bain marie (niet heet, gewoon kijken, als het begint te smelten roeren, teveel hitte kostte mij tien chocoladerepen de eerste keer en een hoop rommel). Als het helemaal gesmolten is, over de taart gieten, en een beetje uitsmeren. Decoraties erop strooien, indrukken en zo voort. Laten stollen.
Witte chocolade smelten au bain marie (niet heet, gewoon kijken, als het begint te smelten roeren, teveel hitte kostte mij tien chocoladerepen de eerste keer en een hoop rommel). Als het helemaal gesmolten is, over de taart gieten, en een beetje uitsmeren. Decoraties erop strooien, indrukken en zo voort. Laten stollen.
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
De trouwtaart van remon en linda, een combinatie van schwarzwalder-cake, pure ganache, kersen en een witte chocoladekorst. Hier het recept voor tien stukken in plaats van vijftig.
Ingrediƫnten
Cake: 6 eieren, 75 gram bloem, 50 gram cacao, 225 gram witte basterdsuiker, een zakje vanillesuiker, 100 gram boter.
Ganache: 150 gram pure chocolade, stuk geslagen in de wikkel met een hamer of zo, 1,8 dl slagroom
Kersen: een blik vlaaivulling
150-200 gram witte chocolade
Decoraties.
Ganache: 150 gram pure chocolade, stuk geslagen in de wikkel met een hamer of zo, 1,8 dl slagroom
Kersen: een blik vlaaivulling
150-200 gram witte chocolade
Decoraties.
Hulpmiddelen & keukengerei
Vorm, oven, kom, mixer, pannen
Leuke tips
Op een zelfgemaakt plateau om een uur of twaalf.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1093617
Homepage ID
894834
Smaak
Z
Teller
7409
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter op een zacht vuurtje en laat afkoelen. Weeg de ingredienten, bloem en cacao kunnen bij elkaar in een schaaltje. Doe eieren, vanillesuiker en suiker bij elkaar in een kom. Mix op hoge snelheid tot er een egale, dikke, romige massa is ontstaan. Dit duurt een minuut of tien. Dat is lang maar het moet. Mix door en laat de boter er in een straaltje bijlopen. Meng goed. Zeef bloem en cacao boven de kom. Schep goed door elkaar, niet roeren maar scheppen. Doe in de vorm, bak in de oven ongeveer veertig minuten tot de taart gaar is, dit weet je door een satestokje in de taart te prikken, als dit er droog uit komt is de taart gaar. Haal de taart uit de vorm. Laat goed afkoelen op een taartrooster.
Verwarm ondertussen de slagroom, tegen de kook aan, en doe de vernielde chocoladereep erbij. Roeren en laten smelten. Laat het afkoelen en mix een minuut of vijf tot tien op hoge snelheid tot het lichter van kleur wordt en dikker. Laat helemaal afkoelen.
Verwarm ondertussen de slagroom, tegen de kook aan, en doe de vernielde chocoladereep erbij. Roeren en laten smelten. Laat het afkoelen en mix een minuut of vijf tot tien op hoge snelheid tot het lichter van kleur wordt en dikker. Laat helemaal afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid