Bereidingswijze
Doe het eiwit, de glucose, roze voedsel kleurstof en pepermuntessence in een kom en klop het luchtig op met een vork. Voeg de poedersuiker geleidelijk toe en vermeng het tot een stijf deeg. Kneed dat op met poedersuiker bestoven werkvlak soepel. Verdeel het mengsel in 12 porties en dek ze met folie af. Verdeel een portie in tweeen en halveer de ene helft. Vorm een rond lijfje van het grote stuk en een rond kopje van een klein stukje. Maak van de rest twee flaporen, een plat neusje en vier mollige pootjes. Plak ze aan het biggetje met gesmolten chocolade. Geef de biggetjes een lachende mond met een mes en druk er twee zilveren balletjes in als oogjes. Laat ze enkele uren opdrogen.
Ingrediƫnten
1 eiwit, 1 eetlepel vloeibare glucose, roze voedsel kleurstof, 2 theelepels pepermuntessence, 500 gram gezeefde poedersuiker, 30 gram pure chocolade en 24 zilveren taartballetjes.
Hulpmiddelen & keukengerei
vork, garde, folie, mes.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1092695
Homepage ID
1246760
Smaak
Z
Teller
752
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid