Bereidingswijze
1.Doe in de grote kom het bakmeel en het volkorenmeel met een mespuntje zout en een flinke mespunt kaneel.Roer alles met de houten lepel goed door elkaaren maak in het midden een kuiltje.
2.Breek het ei in het kopje,kijk of het goed is en doe het in het kuiltje.Doe er ook een scheutje melk bij.
3.Roer nu heel goed alles door elkaar tot het een dik mengsel is,waarin geen klontjes zitten.
Roer dan pas de rest van de melk erdoor.
4.Snijd de appel in 4 stukjes,snijd ze daarna op het plankje in kleine blokjes.
5.Leg de schone theedoek open neer op het aanrecht en leg de noten erop.Sla de theedoek dubbel en rol met de deegroller of de fles over de noten.Druk flink hard,zodat je kleine stukjes krijgt.
6.Doe de rozijnen in de zeef en was ze goed onder de koude kraan.Schud ze uit en roer ze met de appel-en de notenstukjes door het beslag.
7.Zet de koekepan op het fornuis op halfhoog vuur,laat de pan even warm worden en doe erdan een stukje boter in.
8.Schep met de eetlepel 3 bergjes beslag in de pan en laat deze zachtjes gaar en bruin baken aan de onderkant.Als het beslag aan de bovenkant is opgedroogd,kun je de koekjes omkeren met het pannekoekmes en laat je de andere kant ook mooi bruin worden.Bak zo koekjes tot al het beslag op is
2.Breek het ei in het kopje,kijk of het goed is en doe het in het kuiltje.Doe er ook een scheutje melk bij.
3.Roer nu heel goed alles door elkaar tot het een dik mengsel is,waarin geen klontjes zitten.
Roer dan pas de rest van de melk erdoor.
4.Snijd de appel in 4 stukjes,snijd ze daarna op het plankje in kleine blokjes.
5.Leg de schone theedoek open neer op het aanrecht en leg de noten erop.Sla de theedoek dubbel en rol met de deegroller of de fles over de noten.Druk flink hard,zodat je kleine stukjes krijgt.
6.Doe de rozijnen in de zeef en was ze goed onder de koude kraan.Schud ze uit en roer ze met de appel-en de notenstukjes door het beslag.
7.Zet de koekepan op het fornuis op halfhoog vuur,laat de pan even warm worden en doe erdan een stukje boter in.
8.Schep met de eetlepel 3 bergjes beslag in de pan en laat deze zachtjes gaar en bruin baken aan de onderkant.Als het beslag aan de bovenkant is opgedroogd,kun je de koekjes omkeren met het pannekoekmes en laat je de andere kant ook mooi bruin worden.Bak zo koekjes tot al het beslag op is
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een recept uit Winny the Pooh receptenboek
Ingrediƫnten
75 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram volkorenmeel
zout
kaneel
1 ei
1 deciliter melk
1 middelgrote,zure appel
50 gram gemengde,ongezouten noten
25 gram rozijnen
30 gram boter of magarine
25 gram volkorenmeel
zout
kaneel
1 ei
1 deciliter melk
1 middelgrote,zure appel
50 gram gemengde,ongezouten noten
25 gram rozijnen
30 gram boter of magarine
Hulpmiddelen & keukengerei
Pak ook nog:een grote kom om alles in te mengen,een houten lepel en een kopje om het ei in te breken.Een aardappelmesje en een plankje,een schone theeedoek en de deegroller of een fles om de noten fijn te maken.En ook nog een zeef, een koekepan,een eetlepel en het pannekoekenmes
Leuke tips
Leg de koekjes op een schaal en eet ze warm met bruine suiker of witte suiker.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1091160
Homepage ID
1142762
Smaak
Z
Teller
654
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid