Bereidingswijze
Zet de oven aan op 180 graden. Meng de appel met de rozijnen/krenten, doe er wat citroensap bij om de appel blank te houden, doe nog een eetlepel kristalsuiker erbij. Snij de velletjes bladerdeeg in 4 stukken en rol deze uit. Leg er een klein beetje van het appelmengsel op. Vervolgens sla je het velletje bladerdeeg schuin dicht, zodat er een driehoek ontstaat. Bestrijk de rand met het eimengsel. En druk deze aan met de vork. Doe dit bij alle 8 de flapjes. Bestrijk de bovenkant van alle flapjes met de rest van het eimengsel. Strooi hierna nog wat kristalsuiker over de flapjes heen. Zet deze vervolgens in de oven. De flapjes zijn klaar als de bovenkant bruin is. Dit is in elke oven weer anders.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mini fruitflapjes
Ingrediƫnten
2 velletjes bladerdeeg, 1 appel (geschilt), een handje rozijnen en/of krenten.
een scheutje citroenschap, kristalsuiker.
Een geklutst ei
een scheutje citroenschap, kristalsuiker.
Een geklutst ei
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Leuke tips
Je kunt als variatie alle soorten fruit gebruiken. Ik vind kersen ook heerlijk, maar dan doe ik er nauwlijks suiker bij en geen rozijnen en krenten. Omdat kersen van zichzelf al redelijk zoet zijn.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1091047
Homepage ID
1213128
Smaak
Z
Teller
1745
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Schil de appel en snij deze in kleine blokjes.Wel de krenten en rozijnen. Ik doe dat altijd door de krenten en rozijnen in een toetjesbakje met wat water even een minuutje in de magnetron te zetten. Vervolgens giet je de gewelde rozijnen en krenten af en leg je ze op een stuk keukenpapier, zodat al het extra vocht eruit getrokken is.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid