Bereidingswijze
Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een beslagkom, voeg dan ook het suiker toe. Klop de eieren los met 190 ml zonnebloemolie en meng dit door de bloem. Schil en rasp de winterpeen, en hak daarna de walnoten grof en meng deze met de winterpeen door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de muffins in de oven in ca. 30 minuten gaar. Laat de muffins midden in de oven ca. 15 minuten afkoelen en haal ze uit de bakvorm. Boen een citroen goed schoon en rasp de schil. Meng de roomkaas en de boter tot een glad mengsel. Klop er voorzichtig de poedersuiker doorheen en breng op smaak met de citroenrasp. Bestrijk de bovenkant van de muffins, als deze helemaal zijn afgekoeld, met de icing en versier het met zilverpilletjes en oranje hagelslag.
Vertel iets leuks over dit recept
Een leuk receptje dat ik gevonden heb rond koninginedag, ook leuk voor kinderen. Het ziet er ook bijzonder feestelijk uit.
Ingrediƫnten
200 g bloem + voor bestuiven bakplaat, 2 tl bakpoeder, 1 tl kaneelpoeder, mespunt zout, 180 g suiker, 4 eieren, 190 ml zonnebloemolie, 450 g winterpeen, 100 g walnoten, 60 g zachte boter + boter voor invetten, 125 g roomkaas (MonChou), 1 citroen, 250 g poedersuiker, zilverpilletjes (Baukje) en oranje hagelslag.
Hulpmiddelen & keukengerei
Muffinplaat met 12 vormpjes, rasp
Leuke tips
Drink er een lekker glas ranja bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1082775
Homepage ID
1009012
Smaak
A
Teller
1854
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 Graden Celcius (hetelucht 180 graden. Vet de vormpjes van de muffinplaat in met boter en bestuif ze met bloem.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid