Bereidingswijze
Laat de bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200?C(hetelucht 180?C). Vet de bakvorm in en bestrooi deze licht met bloem. Bestrooi een werkvlak en de deegroller met bloem. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het bladerdeeg uit, zodat het in de bakvorm past. Leg het deeg in de vorm en snij de overhangende randen eraf. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Laat het deeg ca. 15 minuten in de koelkast rusten. Meng 75g suiker door de boter. Was de citroen, rasp de schil en pers de citroen. Verdeel het amandelspijs met de citroenrasp over de deegbodem. Pel de bananen, halveer ze in de lengte en besprenkel ze met het citroensap. Leg de bananen als een ster in de vorm op het spijs. Bestrijk de bananen met het suikermengsel. Bak de taart midden in de oven in ca. 25 minuten goudbruin. Zet de oven op de grillstand en zet de taart ca. 3 minuten net onder de grill. Laat de taart in de vorm iets afkoelen. Klop de slagroom met ca. 2 eetlepels suiker half stijf en serveer de bananentaart warm met de slagroom.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
5 plakjes diepvriesbladerdeeg, 50g roomboter + voor invetten, bloem voor bestrooien, 75g + 2 eetlepels suiker, 1 citroen, 150g amandelspijs, 5 rijpe kinderbananen, 125ml slagroom.
Hulpmiddelen & keukengerei
deegroller, bakvorm(stervormig), kwastje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1081938
Homepage ID
52812
Smaak
A
Teller
839
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid