Bereidingswijze
Was de druiven. Schil de appels en snijd ze instukjes. Giet de abrikozen en cocktailworstjes af. Rasp vervolgens beide soorten kaas grof.
Breng het druivensap in de fonduepan aan de kook, roer geleidelijk de kaas erdoor en verwarm het geheel al roerende tot alle kaas gesmolten is. Maak de maizena aan met een scheutje druivensap en voeg dit al roerende aan de fondue toe. Blijf roeren tot een mooi glad gebonden fondue ontstaat. Voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe. Zet de kaasfondue op een rechaud met de druiven, appel, abrikozen, cocktailworstjes en chips eromheen.
Breng het druivensap in de fonduepan aan de kook, roer geleidelijk de kaas erdoor en verwarm het geheel al roerende tot alle kaas gesmolten is. Maak de maizena aan met een scheutje druivensap en voeg dit al roerende aan de fondue toe. Blijf roeren tot een mooi glad gebonden fondue ontstaat. Voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe. Zet de kaasfondue op een rechaud met de druiven, appel, abrikozen, cocktailworstjes en chips eromheen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is elke keer weer een topper op kinderfeestjes.
Ingrediƫnten
500 gr. kaas, Goudse, lichtbelegen, 48+
100 gr. geitenkaas, Hollandse
4 dl. druivensap
2 el. maizena
200 gr. blauwe druif
2 appels
1 blikje abrikoos
1 blikje cocktailworstje
1 zak chips
Nootmuskaat, gemalen
Peper, gedroogde, versgemalen
100 gr. geitenkaas, Hollandse
4 dl. druivensap
2 el. maizena
200 gr. blauwe druif
2 appels
1 blikje abrikoos
1 blikje cocktailworstje
1 zak chips
Nootmuskaat, gemalen
Peper, gedroogde, versgemalen
Hulpmiddelen & keukengerei
een rasp,
fonduepan
fonduepan
Leuke tips
Nog een tip: je kunt inplaats van druivensap ook appelsap gebruiken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1079991
Homepage ID
1224483
Smaak
A
Teller
2054
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid