Bereidingswijze
Doe het meel,bakpoeder en het zout in een kom en voeg het ei en een deel van de melk toe. Klop met een mixer tot er een klonvrij en stevig beslag ontstaat. Verhit 1 eetl. boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en giet 1/4 van het beslag erin. Bak de pannenkoek aan beide zijde goudbruin en gaar. Bak op deze wijze 4 pannenkoeken en laat ze afkoelen. Maak de aardbeien schoon en snijd ze klein. Klop de kwark los met de aardbeiensiroop en voeg de stukjes aardbei toe. Bestrijk de pannenkoekjes met het kwarkmengsel en rol ze op.Laat ze tot gebruik in de koelkast liggen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker fris zomer-toetje
Ingrediƫnten
100gr. volkorenmeel, 1theel. bakpoeder, zout, 1 ei, 1/4 ltr. halfvolle meelk, 4 eetl. margarine, 150 gr. aardbeien, ( +4 voor garnering ), 150 gr. magere kwark, 1 eetl. aardbeiensiroop.
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom, mixer, koekenpan.
Leuke tips
Snijd de pannenkoeken in 3-5 delen. Verdeel de stukjes pannenkoek over de borden en garneer met aardbei.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1078549
Homepage ID
1223185
Smaak
R
Teller
773
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid