Bereidingswijze
Maak aan de voorkant met 2 zilverpilletjes de oogjes. Maak van het overgebleven marsepein de oortjes en plak ze op de lijfjes. Druk een krent als neusje op de voorkant. Steek het lint als staart achter in het lijfje. Laat de muisjes 2 dagen drogen. Leg dan in een afgesloten trommel in de ijskast, zo zijn ze maximaal 1 maand te bewaren.
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
200 gram gemalen amandelen - 1 kop poedersuiker - 1 eiwit - amandelessence - 32 gekleurde zilverpilletjes - 16 krenten - kleurig lint
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1078057
Homepage ID
1077555
Smaak
Z
Teller
1575
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng de gemalen amandelen en poedersuiker in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Voeg het eiwit toe en roer het goed met een pollepel. Voeg naar wens de essence toe. Kneed het deeg op een plank in 5 minuten droog. Bedek het deeg met plasticfolie en laat het 10 minuten in de ijskast rusten. Verdeel de marsepein in 16 gelijke delen en maak hier rolletjes van. Houd iets apart voor de oortjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid