Bereidingswijze
Dompel de appels een voor een in het suikermengsel en bedek ze rond om het met mengsel. Laat de appels op de bakplaat uitlekken en hard worden bij kamertemperatuur. Wikkel ze in folie en strik er een lint opheen. Suikerappels kunnen 2 dagen worden bewaard.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
6 kleine rode appels - 6 kleine groene appels - 4 koppen suiker - 2 koppen water - 2 eetlepels natuurazijn - rode en groene levensmiddelenkleurstof
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1078055
Homepage ID
1077555
Smaak
Z
Teller
15686
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Bekleed 2 bakplaten van 32 x 28 cm met folie. Bestrijk het folie licht met gesmolten boter. Veeg de appels met een schone droge theedoek schoon. Steek een sateprikker in de kroon van elke appel. Roer de suiker, water en azijn in een grote pan met dikke bodem zonder koken tot de suiker is opgelost. Veeg de suiker aan de zijkanten weg met een nat kwastje. Voeg de levensmiddelenkleurstof toe. Bij twee kleuren het mengsel splitsen. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur lager en laat het zonder roeren 15 minuten koken. Laat 1 theelepel van het mengsel in koud water vallen zodat het een balletje vormt. Neem de pan van het vuur.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid