Groene kikkers

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/20/2004 - 08:59
Bereidingswijze
Het glazuur : Zeef de poedersuiker in een grote kom en maak middenin een kuiltje. Doe 2 dl water in een kleine kom en laat de gelatine al roerend erin oplossen. Voeg het gelatinemengsel bij de rest van het water, giet het over de poedersuiken en roer het goed glad. Kleur het met de groene levensmiddelenkleurstof en meng het goed. Leg een cakevormpje op een vorm en schep de glazuur erover, zodat alle kanten bedekt zijn. Leg de cakevorm op een rooster en glazuur de volgende. Versier de kikkers met dropjes voor de ogen en voetjes. Steek met een scherp mes er voorzichtig mondjes uit. Laat het glazuur helemaal opstijven.
Aantal personen
9.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
450 gram kant en klare cake - 100 gram boter - 2/3 kop poedersuiker - 2 theelepels melk - rode levensmiddelenkleurstof - vanille-essence - 9 ronde chocolaatjes - dropjes voor garnering - glazuur : 3 koppen poedersuiker - 5 eetlepels kokend water - 2 theelepels gelatine - groene kleurstofmiddelen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1078052
Homepage ID
1077555
Smaak
Z
Teller
3279
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de cake over de lengte in 3 dikke plakken. Steek uit elke plak 3 ronde vormen van 6 cm doorsnede, zonder de donkere randen, met een uitsteekvormpje. Klop de boter in een middelgrote kom glad. Voeg de poedersuiker en melk toe en blijf kloppen tot het een luchtige massa is. Kleur de massa met de rode levensmiddelenkleurstof lichtroze en breng het op smaak met de essence. Verdeel kleine bergjes van het mengsel bovenop elk cakerondje. Houd 1 etlepel botermengsel over. Werk de randen bij en strijk het vanaf de bovenkant diagonaal glad. Halveer de chocolaatjes. Steek de halve chocolaatjes met het overgehouden botermengsel in de zijkant van de cakevormen. Laat de cakejes op een plaat 3 uur in de ijskast opstijven.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
luckyjo
Gelegenheid