Bereidingswijze
Giet het mengsel over de popcorn. Bak de popcorn 5 minuten en roer het goed door. Bak het nog eens 5 minuten. Haal de popcorn uit de oven, voeg de pinda's en rozijnen toe en laat het afkoelen. Breek het in stukjes en bewaar het in een afgesloten trommel.
Aantal personen
9.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
2 eetlepels olie - 1/3 kop popcorn - 3/4 kop bruine basterdsuiker - 90 gram boter - 1/4 kop glucosestroop - 1/4 theelepel zuiveringszout - 1/4 theelepel vanille-essence - 1 kop geroosterde zoute pinda's - 3/4 kop rozijnen
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1078050
Homepage ID
1077555
Smaak
Z
Teller
1610
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verhit de olie in een middelgrote pan met dikke bodem. Verspreid de popcorn in een laag over de bodem van de pan. Druk de deksel stevig aan en bereid de popcorn in 4 minuten. Laat de popcorn uitlekken. Roer in een pan met dikke bodem de suiker, boter en glucosestroop op laag vuur zachtjes 5 minuten tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en roer zuiveringszout en vanille-essence erdoor.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid