Bereidingswijze
De deegplakjes op elkaar leggen, uitrollen en bakvorm mee bekleden. Met bakpapier bekleden en steunvulling erin gieten. Taartbodem in het midden van de oven 20 minuten bakken. Ongeschilde aardappelen in 20 minuten gaarkoken, pellen en in dobbelstenen van 2 cm snijden.
Wortel en koolrabi in ruim kokend water met wat zout 2 minuten koken, daarna meteen koud afspoelen. Oven doorschakelen naar 200? C.
Vlees laten uitlekken, marinade opvangen, sjalot en laurier verwijderen. Vlees droogdeppen en met bloem bestrooien.
In wok olie en boter verhitten en vlees al omscheppend rondom bruinbakken. Vlees met schuimspaan uit wok scheppen en met zout bestrooien. Marinade bij bakvet gieten, iets laten inkoken en laten afkoelen.
Aardappelblokjes in taart scheppen, vlees en groenten erover verdelen. Maizena met room losroeren. Mengen met de marinade en over de taart schenken. Plakjes spek over taart verdelen en aan de kanten instoppen.
Taart op rooster onder het midden van de oven 45 minuten laten bakken. Indien nodig tussentijds afdekken met folie zodat ze niet te donker wordt.
Wortel en koolrabi in ruim kokend water met wat zout 2 minuten koken, daarna meteen koud afspoelen. Oven doorschakelen naar 200? C.
Vlees laten uitlekken, marinade opvangen, sjalot en laurier verwijderen. Vlees droogdeppen en met bloem bestrooien.
In wok olie en boter verhitten en vlees al omscheppend rondom bruinbakken. Vlees met schuimspaan uit wok scheppen en met zout bestrooien. Marinade bij bakvet gieten, iets laten inkoken en laten afkoelen.
Aardappelblokjes in taart scheppen, vlees en groenten erover verdelen. Maizena met room losroeren. Mengen met de marinade en over de taart schenken. Plakjes spek over taart verdelen en aan de kanten instoppen.
Taart op rooster onder het midden van de oven 45 minuten laten bakken. Indien nodig tussentijds afdekken met folie zodat ze niet te donker wordt.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
de Ieren hebben hun eigen variant op hartige taarten. Natuurlijk met lamsvlees, maar kan vervangen worden door kalfsvlees.
Ingrediƫnten
Hulpmiddelen & keukengerei
1 vierkante bakvorm met losse bodem van 25x25cm, ingevet bakpapier, steunvulling
Leuke tips
Serveer warm of lauw
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Iers
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1076310
Homepage ID
1201245
Smaak
H
Teller
2670
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vlees met ui omscheppen. Wijn, knoflook, rozemarijn, sjalot en laurier tegen kookpunt verwarmen en 15 minuten laten trekken. Iets laten afkoelen en over het vlees gieten.
Omscheppen en afgedekt 1 uur laten marineren. De oven voorverwarmen op 160? C.
Omscheppen en afgedekt 1 uur laten marineren. De oven voorverwarmen op 160? C.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid