Ierse taart met lamsvlees, groenten en spek

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 03/05/2004 - 17:46
Bereidingswijze
De deegplakjes op elkaar leggen, uitrollen en bakvorm mee bekleden. Met bakpapier bekleden en steunvulling erin gieten. Taartbodem in het midden van de oven 20 minuten bakken. Ongeschilde aardappelen in 20 minuten gaarkoken, pellen en in dobbelstenen van 2 cm snijden.

Wortel en koolrabi in ruim kokend water met wat zout 2 minuten koken, daarna meteen koud afspoelen. Oven doorschakelen naar 200? C.

Vlees laten uitlekken, marinade opvangen, sjalot en laurier verwijderen. Vlees droogdeppen en met bloem bestrooien.

In wok olie en boter verhitten en vlees al omscheppend rondom bruinbakken. Vlees met schuimspaan uit wok scheppen en met zout bestrooien. Marinade bij bakvet gieten, iets laten inkoken en laten afkoelen.

Aardappelblokjes in taart scheppen, vlees en groenten erover verdelen. Maizena met room losroeren. Mengen met de marinade en over de taart schenken. Plakjes spek over taart verdelen en aan de kanten instoppen.

Taart op rooster onder het midden van de oven 45 minuten laten bakken. Indien nodig tussentijds afdekken met folie zodat ze niet te donker wordt.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
de Ieren hebben hun eigen variant op hartige taarten. Natuurlijk met lamsvlees, maar kan vervangen worden door kalfsvlees.
Ingrediƫnten
  • 500 g lamsschouder, in blokjes
  • 2 uien, in dikke ringen
  • 1 dl rode wijn
  • 4 teentjes knoflook, dun geschaafd
  • 1 el rozemarijnnaaldjes
  • 1 sjalot, bestoken met 3 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 3 aardappelen
  • 250 g worteltjes, overlangs doorgesneden
  • 1 koolrabi, halveren en in partjes
  • 2 el bloem
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el boter
  • 1 dl room
  • 1 el maizena
  • 150 g lange repen gezouten ontbijtspek, iets dikker gesneden

  • Hulpmiddelen & keukengerei
    1 vierkante bakvorm met losse bodem van 25x25cm, ingevet bakpapier, steunvulling
    Leuke tips
    Serveer warm of lauw
    Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    Iers
    Soort gerecht / gang
    Buffet
    Recept ID
    1076310
    Homepage ID
    1201245
    Smaak
    H
    Teller
    2670
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    3
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    Vlees met ui omscheppen. Wijn, knoflook, rozemarijn, sjalot en laurier tegen kookpunt verwarmen en 15 minuten laten trekken. Iets laten afkoelen en over het vlees gieten.

    Omscheppen en afgedekt 1 uur laten marineren. De oven voorverwarmen op 160? C.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    helenben
    Gelegenheid