Bereidingswijze
GARNERING:
Rol het stuk witte marsepein uit met een deegroller tot je een grote ronde lap
hebt verkregen, leg deze over de gevulde cake en snij het langs de onderkant
rondom af zodat de gehele cake bedekt is.
Klop de slagroom met de versteviger en de suiker erdoor en spuit met de
slagroomspuit toefjes rondom op de taart. Leg op elk toefje een zilverpareltje.
Maak van roze marsepein 3 roosjes door eerst een bolletje te kneden
als knopje en daarna de blaadjes er omheen te kneden.
Zet het bruidspaartje midden op de taart en leg de roosjes er om heen.
Kneed van de groene marsepein blaadjes en maak er nerven in met een
cocktailprikker en leg ze daarna bij de rozen.
Rol het stuk witte marsepein uit met een deegroller tot je een grote ronde lap
hebt verkregen, leg deze over de gevulde cake en snij het langs de onderkant
rondom af zodat de gehele cake bedekt is.
Klop de slagroom met de versteviger en de suiker erdoor en spuit met de
slagroomspuit toefjes rondom op de taart. Leg op elk toefje een zilverpareltje.
Maak van roze marsepein 3 roosjes door eerst een bolletje te kneden
als knopje en daarna de blaadjes er omheen te kneden.
Zet het bruidspaartje midden op de taart en leg de roosjes er om heen.
Kneed van de groene marsepein blaadjes en maak er nerven in met een
cocktailprikker en leg ze daarna bij de rozen.
Afbeelding
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
CAKE:
200gr. boter
200gr. suiker
200gr. bloem of cakemeel ( gezeefd )
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
VULLING:
pakje kant en klare banketbakkersroom
GARNERING:
3 ons witte marsepein
2 ons roze marsepein
1 ons groene marsepein
zilverparels
slagroom
slagroomversteviger
bruidspaartje ( bij de vlaaierijen of feestwinkel)
200gr. boter
200gr. suiker
200gr. bloem of cakemeel ( gezeefd )
4 eieren
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
VULLING:
pakje kant en klare banketbakkersroom
GARNERING:
3 ons witte marsepein
2 ons roze marsepein
1 ons groene marsepein
zilverparels
slagroom
slagroomversteviger
bruidspaartje ( bij de vlaaierijen of feestwinkel)
Hulpmiddelen & keukengerei
CAKE:
Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.
Beboter een springvorm met een doorsnede van 24 cm. en bestuif deze met bloem.
Verwarm de oven voor op 160? of gasoven op stand 2-3.
Roer met een mixer de boter, suiker, zout en vanillesuiker tot een lichtgekleurde romige massa.
Klop de eieren een voor een door het beslag, blijf nadat elk ei is opgenomen nog 2 minuten kloppen voordat het volgende ei wordt toegevoegd.
Schep de bloem in gedeelten luchtig door het beslag tot dit geheel glad is.
Vul de vorm met het beslag, plaats de vorm op het ovenrooster iets onder het midden in
de voorverwarmde oven en bak de cake in ongeveer 75 minuten gaar en goudbruin.
Laat de cake ongeveer 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder daarna de vorm en laat
de cake verder afkoelen.
Zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.
Beboter een springvorm met een doorsnede van 24 cm. en bestuif deze met bloem.
Verwarm de oven voor op 160? of gasoven op stand 2-3.
Roer met een mixer de boter, suiker, zout en vanillesuiker tot een lichtgekleurde romige massa.
Klop de eieren een voor een door het beslag, blijf nadat elk ei is opgenomen nog 2 minuten kloppen voordat het volgende ei wordt toegevoegd.
Schep de bloem in gedeelten luchtig door het beslag tot dit geheel glad is.
Vul de vorm met het beslag, plaats de vorm op het ovenrooster iets onder het midden in
de voorverwarmde oven en bak de cake in ongeveer 75 minuten gaar en goudbruin.
Laat de cake ongeveer 5 minuten afkoelen in de vorm, verwijder daarna de vorm en laat
de cake verder afkoelen.
Leuke tips
TIP:
Wil je een taart van meerdere lagen maken, bak dan cakes in vormen van
verschillende doorsnede en zet deze op elkaar. Ook kunnen de verschillende vormen op een standaard worden gezet en trapsgewijs omhoog steeds kleiner worden. Iedere cake wordt op dezelfde wijze versierd, maar op de bovenste komt tevens het bruidspaartje te staan.
Wil je een taart van meerdere lagen maken, bak dan cakes in vormen van
verschillende doorsnede en zet deze op elkaar. Ook kunnen de verschillende vormen op een standaard worden gezet en trapsgewijs omhoog steeds kleiner worden. Iedere cake wordt op dezelfde wijze versierd, maar op de bovenste komt tevens het bruidspaartje te staan.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1075846
Homepage ID
1222884
Smaak
Z
Teller
11148
Drank
Uit
Bookmarked
11
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
VULLING:
Maak de banketbakkersroom aan volgens de aanwijzingen op het pakje.
Snij de cake doormidden en smeer een laagje aardbeienjam op de onderste helft
van de cake, verdeel de banketbakkersroom er tussen en doe aan de onderkant van
de bovenste helft ook een laagje aardbeienjam. Leg de twee helften weer op elkaar.
Maak de banketbakkersroom aan volgens de aanwijzingen op het pakje.
Snij de cake doormidden en smeer een laagje aardbeienjam op de onderste helft
van de cake, verdeel de banketbakkersroom er tussen en doe aan de onderkant van
de bovenste helft ook een laagje aardbeienjam. Leg de twee helften weer op elkaar.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid