Gado gado met eieren

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/28/2004 - 13:29
Bereidingswijze
Bewaar de eieren in ruim koud water en verwarm de olie in de wok.
Roerbak hierin de groenten met de sambal, de pindakaas, het water en de ketjap.

Maak op smaak af met zout en peper.
Snijd de eieren met de eiersnijder in plakjes.
Verwarm de eieren in de saus of serveer ze apart.
Lekker met gekookte rijst en een groene salade.
Voeg de seroendeng en de kiemgroente op het laatst toe.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediƫnten
  • 8 hardgekookte gepelde eieren S of M of L of XL
  • 2 el arachide olie
  • 1 grote gehakte ui
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 1 el sambal oelek
  • 350 g pindakaas
  • 2 dl water of witte wijn
  • 1 dl ketjap benteng manis

  • zout en peper
  • 4 el seroendeng (geroosterde kokos met noten)
  • 150 g kiemgroente
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    wok, warmtebron, eiersnijder en bestek
    Leuke tips
    Eitip

    als onderdeel van een Oosters buffet een aanrader en ook te serveren in een groot groen blad van de banaan
    Bereidingstijd
    10-20 min
    Keuken
    Indonesisch
    Soort gerecht / gang
    Bijgerecht
    Recept ID
    1075561
    Homepage ID
    1201245
    Smaak
    H
    Teller
    2013
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    6
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    helenben
    Gelegenheid