Hartige pastataart met prei en kalkoen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/27/2004 - 15:17
Bereidingswijze


De olie in de koekenpan verhitten en hierin de stukken kalkoen op hoog vuur aanbraden. Het vlees vervolgens weer uit de pan halen en in een beslagkom doen. De preiringen in de pan doen, op smaak brengen met zout, peper en tijm en op matig vuur in een paar minuten gaar laten worden. De preiringen bij de kalkoen doen en de pasta erbij mengen.

De oven voorverwarmen op 200#C. Een springvorm (24 cm) invetten. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een cirkel van ruim 30 cm. De vorm helemaal met het deeg bekleden. Met de vinger in de bovenrand een golfpatroon aanbrengen. De bodem met een vork een aantal keer inprikken.

De opstaande kant van de taart verstevigen met aluminiumfolie en de taartbodem op een rooster 10 minuten voorbakken. Het aluminiumfolie verwijderen en het pasta/kalkoenmengsel in de vorm doen.

De eieren loskloppen en vermengen met creme fraiche, melk en kaas, het zout en de peper toevoegen en gelijkmatig over de taart verdelen. De pastataart op een rooster onder in de oven in ? 40 minuten goudbruin bakken.
Aantal personen
8.00
Ingrediƫnten
  • 200 g pastaschelpen
  • 300 g kalkoenfilet
  • 2 preien
  • 2 el olie
  • zout en zwarte peper
  • 2 tl tijm
  • 2 eieren
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/8 l melk
  • 100 g geraspte Emmentaler


    Voor het deeg:
  • 100 g bak - en braadboter (en wat voor het invetten)
  • 175 g tarwebloem (en wat extra voor uitrollen)
  • 1 tl zout
  • 2 el koud water
  • Hulpmiddelen & keukengerei


    huishoudfolie, een ruime pan, springvorm (24 cm)

    Leuke tips
    Direct serveren.
    Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    Frans
    Soort gerecht / gang
    Bijgerecht
    Recept ID
    1075487
    Homepage ID
    1201245
    Smaak
    H
    Teller
    1117
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    1
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    De bak - en braadboter in blokjes snijden en met de bloem, het zout en het water snel tot een deeg kneden. Van het deeg een bal vormen, in huishoudfolie wikkelen en 1 uur in de koelkast leggen. Intussen de vulling bereiden.

    In een pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook brengen. De pasta erin doen en volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking net gaar koken. De pasta afgieten, afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.

    Het kalkoenvlees wassen en met keukenpapier afdrogen. In hapklare stukjes snijden. De preien schoonmaken. Droog schudden en in dunne schuine ringen snijden.

    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    helenben
    Gelegenheid