Bereidingswijze
Doe de koekjes in een schaal en stamp ze fijn met de stamper. Doe de kruimels in de springvorm. Doe de boter in het steelpannetje en laat die op een zacht vuur langzaam smelten. Giet de boter over de koekkruimels en roer erdoorheen met de houten lepel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem de springvorm en druk de koekkruimels goed aan met de handen. Doe de roomkaas met de suiker in een schaaltje en prak het goed door elkaar met een vork. Klop het daarna nog een beetje op tot het een zacht en luchtig mengsel is. Doe de slagroom in de kom en klop hem stijf met de handmixer. Niet te stijf, want dat is niet lekker. Doe het roomkaasmengsel bij de slagroom en schep het voorzichtig door elkaar met de pannenlikker. Schep dit mengsel over de koekjesbodem en strijk het glad. Verdeel de vlaaivulling met een lepel over de taart. Zet de taart een paar uur in de koelkast om op te stijven. Zet de taart op een groot bord of een platte schaal en haal voorzichtig de rand van de springvorm.
Ingrediƫnten
200 gram bastognekoeken - 150 gram roomboter - 200 gram verse roomkaas (bijvoorbeeld Mon chou) - 1/4 liter slagroom - 150 gram witte basterdsuiker - 1 blik kersvlaaivulling.
Hulpmiddelen & keukengerei
Stamper - Steelpan - Houten lepel - Springvorm doorsnede 24 cm - Handmixer - Pannenlikker - Schaaltje - Hoge kom.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1075038
Homepage ID
931021
Smaak
R
Teller
2483
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid