Bereidingswijze
Knip de muntblaadjes met een schaar fijn boven eenkom. Voeg er het limoensap, het sinaasappelsap en de suiker aan toe en roer alles om. Snij de meloen in 2 helften. Verwijder de pitten met een koffielepel, ook de vezels. het meloenvlles moet mooi schoongemaakt zijn. Neem een lepel waarmee je bolletjes kan maken en haal er 12 bolletjes meloenvlees uit. Doe ze in de kom., met het fruitsap en de suiker Pel de bananen en ensij ze in dikke schijven. Doe ze ook in de kom en roer alles voorzichtig om. Bedek de kom met plastiekfolie en laat 30 minuten marineren in de koelkast. Steek pas bij het opdienen de meloenballetjes, afgewissel met bananenschijven, op houten prikkers.Bestrooi ze met de kokos. Schik een bol roomijs en een vruchtenbrochette op een goed gekoel dessertbrod en serveer lekker koel.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekker met ijs!
Ingrediƫnten
1 charentais-meloen
2 rijpe bananen
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels sinaasaapelsap
1 eetl griessuiker
4 gehakte muntblaadjes
2 eetlepels gedroogde kokos
4 bollen vanille-roomijs
2 rijpe bananen
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels sinaasaapelsap
1 eetl griessuiker
4 gehakte muntblaadjes
2 eetlepels gedroogde kokos
4 bollen vanille-roomijs
Hulpmiddelen & keukengerei
Voorbereiding: 30 minuten
rusttijd: 30 minuten
rusttijd: 30 minuten
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1074848
Homepage ID
891828
Smaak
Z
Teller
999
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid