Pannenkoeken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 02/22/2004 - 20:55
Bereidingswijze
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en doe er een schep beslag in. Laat het beslag uitvloeien tot het de gehele bodem van de pan bedekt. Voeg eventueel de geraspte kaas toe zodat deze de hele pannenkoek bedekt. Zodra de bovenkant gestold is (en de kaas gesmolten) de pannenkoek met een spatel omkeren en goudbruin bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Simpele pannekoeken
Ingrediƫnten

  • 500g bloem
  • 1 liter melk
  • 3 eieren
  • snufje zout
  • olie om te bakken
  • Eventueel jonge geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei

  • Een grote beslagkom
  • garde
  • spatel
Leuke tips
Neutrale pannenkoeken zijn lekker met poedersuiker, stroop, chocopasta, jam of ander zoet brood beleg. Kaas pannenkoeken zijn voor de variatie ook lekker met poedersuiker, kristalsuiker of stroop.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1074827
Homepage ID
1222236
Smaak
A
Teller
3807
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
25
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Doe het bloem in een grote kom en voeg al roerende een halve liter melk toe. Roer dit tot een egale massa en voeg de rest van de melk, het zout en de eieren toe. Rasp eventueel de kaas.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
joert
Gelegenheid