Bram Bokkepoots chocoladecake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/12/2004 - 14:42
Bereidingswijze
Smelt 225 gram chocolade boven een pan met kokend water. Roer de boter erdoor tot hij gesmolten is. Roer het meel, de suiker en de losgeklopte eidooiers erdoor. Klop het eiwit stijf. Schep voorzichtig de helft van het eiwit door het chocolademengsel tot het goed vermengd is. Schep de rest van het eiwit erdoor en stort daarna de massa in de taartvorm.
Bak de cake ongeveer 35 minuten. Bovenop zal een dunne korst ontstaan. Wanneer je er met een breinaald in prikt zal het lijken of hij nog niet gaar is, maar het hoort zo. De cake zal bij het afkoelen steviger worden.
De cake laten afkoelen tot hij koud genoeg is om vast te pakken. Haal uit de vorm en verwijder het papier. Smelt de overige 225 gram chocolade met de creme fraiche bovenop een pan met kokend water. Af en toe roeren tot alles is gesmolten en vermengd. Laat het mengsel een beetje afkoelen. De cake heeft de neiging in het midden een beetje in te zakken, dus zet hem ondersteboven voor het aanbrengen van de glazuur. Spatel zorgvuldig met een mes het glazuur over de hele cake.
Laat hem op een koele plaats opstijven.
Succes.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
De enige echte chocoladecake uit Matilda van Roald Dahl.
Ingrediƫnten
450 gram pure chocolade - 170 gram ongezouten zachte boter - 225 gram poedersuiker - 4 eetlepels bloem - 6 eieren - 225 gram creme fraiche
Hulpmiddelen & keukengerei
taartvorm van 22 cm doorsnede - vetvrij papier - kom - steelpan
Leuke tips
Deze cake is heerlijk luchtig en vochtig, maar wel ontzettend machtig. Smakelijk.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Kinderkeuken
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1073623
Homepage ID
1190686
Smaak
Z
Teller
6915
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, stand 4.
Vet de taartvorm in en bekleed hem met vetvrij papier. Splits de eieren.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
griesie
Gelegenheid