Bereidingswijze
1. Zeef de bloem in een kom en maak er een kuiltje in.
2.Meng eventueel het zout onder de de bloem.
3.Klop de eieren los met de melk
4.giet het eimengsel beetje bij beetje in het kuiltje en meng met de klopper tot een glad beslag.
5.smelt een klontje boter in een koekepan en bedek de hele bodem met de boter.
6.giet met een soeplepel een beetje beslag in de pan.Bedek hiermee de hele bodem.
7. Keer de pannekoek om wanneer de onderkant goudbruin is en de bovenkant droog is.
2.Meng eventueel het zout onder de de bloem.
3.Klop de eieren los met de melk
4.giet het eimengsel beetje bij beetje in het kuiltje en meng met de klopper tot een glad beslag.
5.smelt een klontje boter in een koekepan en bedek de hele bodem met de boter.
6.giet met een soeplepel een beetje beslag in de pan.Bedek hiermee de hele bodem.
7. Keer de pannekoek om wanneer de onderkant goudbruin is en de bovenkant droog is.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heel erg lekker als dessert
Ingrediƫnten
voor 12 tot 15: zonder gist:
250g zelfrijzende bloem, 1/2l melk,1 tot 3 eieren,snuifje zout.
1 bol vanilleijs
250g zelfrijzende bloem, 1/2l melk,1 tot 3 eieren,snuifje zout.
1 bol vanilleijs
Hulpmiddelen & keukengerei
kom,zeef,klopper,soeplepel,koekepan,vetstof
Leuke tips
Leg een pannekoek op een bord.
Dan leg je in het midden daarop een bol vannilleijs.
Hierbovenop leg je nog een pannekoek en dan vouw je hem dicht.
Dan leg je in het midden daarop een bol vannilleijs.
Hierbovenop leg je nog een pannekoek en dan vouw je hem dicht.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1072737
Homepage ID
1056918
Smaak
Z
Teller
2048
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid