Mosselen met basilicumtomaat

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/06/2004 - 22:33
Bereidingswijze
Mosselen onder koud stromend water afspeolen. Geopende mosselen met de bolle kant tegen aanrecht tikken. Sluit mossel zich niet, dan mossel verwijderen. Mosselen met aanhangend water afgedekt in ca 5 minuten gaarkoken. Mossel laten afkoelen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in heet water en ontvellen. Tomaten in vieren delen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. Basilicum van takjes verwijderen. In pan olie verhitten. Tomaatblokjes toevoegen en ca 1/2 a 1 minuut al omscheppend bakken. In zeef laten afkoelen. Mosselen uit schelpen nemen, hierbij 2 eetlepels mosselvocht opvangen. Mosselvocht boven kom zeven en basilicum en tomaatblokjes toevoegen. Alles goed door elkaar roeren. Op smaak brengen met peper. Helft mosselschelpen halveren. Halve mosselschelpen wassen en op schaal schikken. Mosselen hierover verdelen. In elke schelp 1 theelepel saus scheppen. Garneren met basilicumblaadje
Vertel iets leuks over dit recept
40 stuks
Ingrediƫnten
1/2 a 1 kg mosselen, 4 trostomaten, 2 eetl olijfolie, 3 takjes basilicum, 1 teentje knoflook, 2 theelepels citroensap, 3 druppels tabasco, versgemalen peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1072658
Homepage ID
1116573
Smaak
A
Teller
652
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
rockyfood
Gelegenheid