Bereidingswijze
Gerookte zalm grof hakken en mengen met creme fraiche. Boter smelten in koekenpan en eieren loskloppen, in pan schenken en met houten lepel roeren tot eieren bijna gestold zijn. Pan van fornuis nemen en eieren mengen door zalmmengsel. Pittig op smaak brengen met peper, zout en cayennepeper. Vel filodeeg(rest onder theedoek bewaren_ en deeg in repen van 5 cm breedte snijden. Theelepeltje vulling op 2 cm van onderkant scheppen. Vanaf onderaan reep deeg over vulling om en om tot driehoekjes vouwen. Driehoekjes op met bakpapier bedekte bakplaat schikken en bestrijken met gesmolten boter. Driehoekjes goudbruin bakken in ongeveer 10 minuten.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
15 stuks
Ingrediƫnten
1/2 pak filodeeg, 75 gerookte zalm, 2 eetl creme fraiche, 25 g boter, 2 eieren, peper/zout, cayennepeper, gesmolten boter
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1072635
Homepage ID
1116573
Smaak
N
Teller
1173
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Ca. 30 minuten van tevoren: filodeeg laten ontdooien en onder vochtige theedoek bewaren om uitdrogen te voorkomen. Oven voorverwarmen op 175 graden of gasovenstand 3
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid